Tijdens mijn sociologiestudie heb ik me beziggehouden met milieuproblematiek en kleinschalige woon- en werkvormen.  Tegen de tijd dat mijn studie ten einde liep, realiseerde ik mij dat een kantoorbaan als socioloog mij niet datgene kon bieden wat ik als zinvol en plezierig werk zag. Tegelijkertijd maakte ik als hobby massief houten meubels. Dit gaf mij veel voldoening. Daarom ben ik samen met anderen een meubelmakerij begonnen.

Meubelmakerij Kopshout: Kopshout is in 1984 als mens- en milieuvriendelijke meubelmakerij gestart. De 4 samenwerkende meubelmakers van Kopshout zijn gespecialiseerd in het maken van kwaliteitsmeubelen van massief hout in een tijdloos-moderne vormgeving. Er wordt voornamelijk gewerkt in opdracht van particulieren. Vier begrippen staan hierbij centraal: tijdloos-moderne vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid, massief Europees hout en milieuvriendelijke uitgangspunten.

Cursuscentrum: Sinds 2002 verzorgt Kopshout ook cursussen meubelmaken.

Meubelkunst: De liefde voor hout stond in het begin voor mij centraal. Langzamerhand werd de vormgeving daarbij steeds belangrijker. Al geruime tijd is dat voor mij het meest boeiende onderdeel van mijn vak. Vervolgens ontstond steeds meer de behoefte om mijzelf meer vrijheid te gunnen bij het vormgeven. Dit heeft geleid tot het  “tafeltjes-project”. Het is een project waarbij ik een aantal ‘tafeltjes’ wil maken onder de naam: “Beelden van een Meubelmaker”. Dit heeft in 2002 geleid tot een uitnodiging door Museum het Valkhof in Nijmegen voor een eerste expositie. Sindsdien exposeer ik ongeveer 4 keer per jaar.